Hylleknekt

Den røde parisiske hylleknekten er et unikt magisk vesen som kun finns ved ether-samfunnets bibliotek i Paris. Kun 29 eksemplar vites å eksistere - 25 ved biblioteket, to i følge med magikere, og to som har forlatt av andre grunner.


Hylleknektene «dør» etter omlag 20 år før de «gjenoppstår» fra små stabler med usorterte bøker. De kommuniserer via kråkeaktige lyder og vurderes som svært intelligente siden de kontinuerlig sorterer og setter bøker på plass i hyllene. Knektene oppstod gradvis bare noen år etter biblioteket ble bygget og har vært en del av atmosfæren siden.


Ettersom årene har gått har bibliotekarene lært og tilpasset seg knektenes naturlige sorteringspraksis, og bruker nå indeksen «rød knekt versjon 3».


En hylleknekt er på størrelse med et lite barn og klatrer på nesten alle overflater. De er lette og smidige, og overraskende sterke. Huden er som fersk pergament i toner av rød. Man antar at hylleknektene lever av støv, bokormer og/eller mus.


Av og til serverer bibliotekarene dem magisk forsterket vin. Dette liker knektene og stiller seg pent i kø med høylytt snatring. Biblioteksklubben har rapportert om forsvunnede flasker fra kjelleren, men ryktene om at knektene står bak benektes gjennomgående.


Bibliotekarene er standhaftige forsvarere av «sine» knekter, og selv om det er en kjent sak at de både spiller hyss og rampestreker på besøkende, og putter småting i den underlige pungen de har mellom beina, møtes alle klager med unisont akademisk raseri fra betjeningen.

2.12.21