Testa rossa

Det skjer. Yonus forlater kabalen da de sitter på et hustak med sikt mot gudemaskinen. De fem vinder gjør sin magi, Jonas får den kriblende følelsen. Han gir blod så mester Carlos kan bryte igjennom livsgjerdet som omkranser målet. Fokus kommer over magusene og Jonas smetter vekk. Til loftsvinduet og ned trappen. Speider ut i ruinen av Liverpool-z 1932. Det regner glødende englespyd og streiflysene fra luftvernsartilleriet glir lydløst over himmelen. Store krefter.


Der er hun.


Reven.


Kjærligheten veller opp i Mester Jonas Åsmund. Igjen gråter han. Takknemlige tårer.


Ionus - duen - ankommer åstedet. Hun kneler over en død soldat. Kniv i hånden. Hun ser opp. Gløder. Håret brenner. Snærrer. Gråter skimrende renner i kinnene.


Jonas Åsmund Kiefer viser henne det hellige lys, det som binder altet sammen. Sannhet. Eksistens. Transendens.


Yonus sier: Testa Rossa - min elskede Sinober. Kom, jeg vil vise deg verden. De kreftene som river i deg skal du mestre med min veiledning. Jeg er din far og din bror, din lærer og venn. Jeg er duen som viser veien.


Med dette tegnet - skriver glødende i luften med tryllestaven - skal vi bindes sammen som mester og svenn. Han rekker frem et bånd med hyssing og knyter rundt hånden hennes. Jeg mester Jonas Åsmund Kiefer sønn av Lucius Arachnidus av huset Ex Michelania av den Hermetiske Orden tar deg Sinober Testa Rossa Isadooer til min lærlig og slipper deg ikke før du er av ditt eget navn.


Mesteren tar lærlingen i hånden - vi må dra. De løper. Ut i et smug. Mesteren banner. Kaster på kappen. Spytter og river til seg en kost(!) ruinarbeiderne har etterlatt. Og setter dem på. Ikke slipp taket, sier han. De flyr gjennom luften. Det er total krig. Hun holder fast. Et sort hull. Tørr sand. Vooooosh. Kan ikke puste. Sort sort sort.


Han står der i mørket foran henne i kappe og dress. - hysj, sier han. Mesterne arbeider. Du er mitt hjerter ess. Nå er du en, når vi skilles er du trumf. Vi står foran et veldig slag. Det står om verdensaltet. Om vi feiler er det absolutt total endeligt. Hold deg nære. De fem vinder vil akseptere deg som min. Respekter vindene. Når tiden er inne kan du slippe det løs - jeg vil vise deg. Hvil nå... SORT.

2.9.21